חיפוש
אולטרסאונד פרטי

אולטרסאונד פרטי

image

בדיקת אולטראסאונד פרטית

בעידן של ימינו קיימת עלייה מתמדת באיכות החיים. כפועל יוצא מכך ישנה גם עלייה בגיל הממוצע לתמותה. הרפואה הציבורית בישראל ניצבת בפני אתגר קשה במיוחד. ביקוש הולך וגדל לבדיקות וטיפולים רפואיים והיצע נמוך מאוד. כך נוצר מצב שמטופלים רבים נדרשים לחכות שבועות ואף חודשים, לבדיקת אולטרסאונד בודדת. דוגמא לכך היא במגזר הציבורי.

כתוצאה מההמתנה הממושכת והמייאשת, רבים פונים לביצוע הבדיקות הדרושות להם בקליניקות פרטיות. למרות הסכום הנכבד שהן דורשות, לבדיקות פרטיות יש יתרונות רבים, אחת מבדיקות אלה היא בדיקת אולטרסאונד פרטית, עליה נדבר במאמר זה.

לקבלת תור לאולטרסאונד מהיום להיום השאירו פרטים

    נא להזין מספר טלפון תקין

    אולטרסאונד פרטי: היתרונות ב-MedVisor

    מחיר

    מחירי האולטרסאונד בסקטור הפרטי משתנים כתלות בסוג האולטרסאונד ונעים בטווח מחירים של בין 1300-2500 ש”ח. את המחיר הנ”ל ניתן להוזיל משמעותית על ידי שימוש בפוליסות ביטוח שונות שמציעות חברות ביטוח פרטיות.

    מהירות

    מהירות השגת התור לבדיקת אולטרסאונד פרטית היא בין היתרונות הבולטים ביותר בבדיקות פרטיות. ניתן להשיג תור לבדיקת אולטרסאונד תוך 72 שעות על ידי פנייה לקליניקה פרטית ופיענוח התוצאה נעשה במקום, כלומר לא קיים זמן המתנה כמעט כלל בפנייה לבדיקת אולטרסאונד פרטית.

    מקצועיות

    את בדיקות האולטרסאונד הפרטיות מבצעים רופאים מומחים שגם מפענחים את הבדיקות. במידה ויש צורך בהמשך טיפול או בצילום נוסף, רוב הקליניקות הפרטיות מספקות גם אותם.

    יעילות

    כפי שהזכרנו, בדיקות האולטרסאונד הפרטיות יעילות במיוחד בעקבות זמן ההמתנה הנמוך. הבדיקות מפוענחות במקום ולכן אין גם צורך בהמתנה לתוצאות כפי שיש ברפואה הציבורית.

    ניסיון

    הרופאים המבצעים את בדיקות האולטרסאונד הפרטיות הינם רדיולוגים מוסמכים ורובם אף רופאים מומחים שעובדים שנים בתחום.

    ליווי אישי

    בבדיקת אולטרסאונד פרטית ישנו ליווי אישי מתחילת הבדיקה ועד סופה. במידה ויש צורך בהמשך טיפול או בבדיקות נוספות, הקליניקה הפרטית עוזרת גם בזה, מספקת בעצמה את הבדיקות המתאימות או מפנה למרפאות נוספות בהן ניתן לקבל את השירות הדרוש שגם הוא כאמור יהיה מהיר.

    לקבלת תור לאולטרסאונד מהיום להיום השאירו פרטים

      נא להזין מספר טלפון תקין

      מה זה אולטרסאונד?

      בדיקת אולטרסאונד, הנקראת לעיתים גם סונוגרפיה או US, היא הדמיה גופנית הנעשית על ידי גלים על קוליים. קיימים סוגים שונים של בדיקות אולטרסאונד, בעזרתן ניתן לקבל תמונה מפורטת של רקמות, שרירים ואיברים פנימיים, באזורים שונים בגוף. הבדיקה מאפשרת להסתכל על הצורה, הגודל והפעילות של הרקמה הנבדקת והיא כלי חשוב בזיהוי פגיעות שונות. בדיקת האולטרסאונד אינה כרוכה בחשיפה לקרינה מייננת ונחשבת לבדיקה בטוחה ונוחה.

      כיוון שמדובר בבדיקה כל כך חשובה לזיהוי של בעיות רפואיות בהקדם, קיומה במתכונת פרטית מאפשרת לישראלים רבים לקבל הדמיית אולטרסאונד מהירה. האפשרות לא לחכות חודשים ארוכים לתור בקופות הציבוריות מונעת לעיתים קרובות את הסיכוי שבזמן ההמתנה מצב החולה יחמיר. כך למשל, האופציה לגשת לרדיולוג פרטי, לקבל מיד הפנייה לאולטרסאונד וגם פענוח מהיר של האולטרסאונד על ידו, תבטיח טיפול מהיר ונכון בחולה ותמנע ממנו חודשים ארוכים של סבל וציפייה מתוחה.

      הסוגים השונים של בדיקות האולטרסאונד

      אקו לב

      אקו לב היא בדיקת אולטרסאונד של הלב. שמה המלא של הבדיקה הוא אקוקרדיוגרפיה. בבדיקה זו באמצעות שימוש בגלי קול בתדירויות גבוהות במיוחד, יוצר מכשיר האולטרסאונד תמונות נעות של שריר הלב, של חדרי הלב ושל מבנים נוספים בלב כמו המסתמים. בדיקת אקו לב יבצעו מטופלים עם חשש לבעיה במסתמי הלב, בחדרי הלב או בתפקוד הכולל של הלב.

      בדיקת דופלר

      אולטרסאונד דופלר היא בדיקת הדמיה שבוחנת את זרימת הדם, קצב הזרימה וכיוון הזרימה. הבדיקה בעצם מראה לרופא האם כלי הדם שלנו מעבירים היטב את הדם לאיברים השונים בגוף. כך לדוגמה, הבדיקה בודקת האם העורקים מספקים מספיק חמצן למוח או שישנה בעיה בזרימת הדם המעמידה אותנו בסיכון לשבץ מוחי. במידה ובבדיקה מתגלה ליקוי בזרימת הדם ניתן לטפל בו באמצעות תרופות. במקרים חמורים יותר ניתן לטפל בליקוי ע”י ניתוח. בדיקת דופלר מזהה מצבים חמורים ומסכני חיים, ולכן יש חשיבות רבה לביצועה מיד עם חשד קטן לבעיה בזרימת הדם.

      אולטרסאונד בטן

      אולטרסאונד בטן הוא כלי חשוב בזיהוי בעיות בטניות רבות כמו מחלות כרוניות של הכבד, הימצאות גושים וציסטות, הימצאות אבנים בכיס מרה  והצגה של המצב הכללי של כיס המרה. כמו כן הבדיקה מאפשרת לבדוק גם את מצב הלבלב, הכליות ודרכי השתן. כמו כן, הבדיקה מעריכה את מצב שלפוחית השתן, הרחם והשחלות בנשים. בגברים ניתן לבדוק את מצב בלוטת הערמונית ואת האשכים. ניתן אף לנטר את התפתחות הזקיק בשחלה בקרב נשים העוברות טיפולי פוריות.

      אולטרסאונד פרקי ירכיים

      בדיקת אולטרסאונד פרקי ירכיים מתבצעת כאשר קיים חשד להתפתחות לא נכונה במפרק הירך. זה יכול לקרות אצל יילודים אשר חלק מסוים של המפרק איננו יציב, והקצה של עצם הירך יכול להימצא מחוץ לתחום שלו באופן חלקי או מלא. סיטואציה כזו יכולה לייצר רגל אחת קצרה יותר מהרגל השנייה, אסימטריה בירך או בעכוז, מוגבלות ביכולת הפיסוק, וכן צליעה. בדרך כלל נהוג לבצע את הבדיקה כאשר יש חשד להפרעה ולא בקרב כל הילדים, וכן כאשר יש היסטוריה משפחתית, כלומר אחד מבני המשפחה הוא במצב דומה. כמו כן, הבדיקה מתבצעת גם במידה ונוצר חשד של בעיה בעובר לפני הלידה. הבדיקה לרוב מתבצעת עבור ילדים, אך גם מבוגרים עוברים את הבדיקה במידת הצורך.

      אולטרסאונד שד

      בדיקת אולטרסאונד שד מתבצעת כאשר עולה חשד להימצאות גוש בשד לאחר בדיקה ידנית של הרופא. בדיקת האולטרסאונד מאפשרת להבדיל בין ציסטה לבין גידול, במידה ואכן מדובר בגידול, בעזרת הבדיקה ניתן לאבחן את סוג הגידול (ממאיר או שפיר), ולקבוע את דרגת הממאירות של גידולים סרטניים. בנוסף, במקרים בהם הוחלט לקחת דגימה מהשד לביופסיה, בדיקת אולטרסאונד שד מאפשרת לסמן מיקום מדויק לדקירת המחט לצורך הוצאת הדגימה.

      אולטרסאונד רקמות רכות

      בדיקת אולטרסאונד לרקמות הרכות חולשת על אזורים רבים בגוף. הרקמות הרכות בגוף הן רקמות השומן של הגוף, רקמת כלי הדם, הגידים, קשרי הלימפה, מערכת העצבים, אזור צוואר, בלוטת התריס ועוד. בשונה מעצמות הגוף שלנו, לא ניתן לבדוק רקמות רכות באמצעות קרני רנטגן. כתוצאה מכך, יש צורך בשימוש באולטרסאונד היוצר תמונה של הרקמות בגוף באמצעות גלי קול. שימוש נפוץ בבדיקה מסוג זה הוא במקרה בו נמצא גוש תת-עורי ברקמה מסוימת בגוף ויש לאבחן אותו. כמו כן הבדיקה משמשת גם לאבחון דלקות בשרירים ובגידים, בדיקה של קשרי הלימפה ומציאת ציסטות.

      אולטרסאונד וגינלי

      בדיקת אולטרסאונד וגינלי, הנקראת גם בדיקת אולטרסאונד אבדומינלי, היא בדיקת הדמיה לסקירת המערכת הגניקולוגית הנשית. היא כוללת סקירה של איברי האגן, צוואר הרחם והרחם, השחלות והחצוצרות ואיברים נוספים במערכת הגניקולוגית הנשית. הבדיקה מאפשרת גם בדיקה של כלי הדם המספקים דם לאיברים אלו. הבדיקה מומלצת לאבחון בעיות כמו אנדומטריוזיס, ציסטות בשחלות או נגעים, זיהוי של הריון חוץ רחמי וזיהוי גידולים למיניהם. כמו כן, ניתן לעקוב בעזרת הבדיקה אחר הזקיקים בשחלות בטיפולי פוריות.

      אולטרסאונד בלוטת התריס (בדיקת FNA)

      אולטרסאונד בלוטת התריס היא בדיקת אולטרסאונד שמטרתה לבדוק את תקינות מבנה בלוטת התריס. בדיקה זו מתבקשת במצבים בהם נצפו או הורגשו גוש או בליטה בצוואר. לעיתים הבדיקה מבוצעת גם לאחר שנראו ממצאים בבדיקות הדמיה אחרות כגון CT MRI וכו. לעיתים, לא ניתן לקבוע לפי בדיקת האולטרסאונד בלבד בצורה חד משמעית, האם הגוש שנצפה הוא שפיר או סרטני. לכן במקרים בהם יש חשד לגידול ממאיר, על פי הממצאים המתקבלים בבדיקת האולטרסאונד, תיערך בדיקה של ביופסיה במחט הנקראת FNA.  מדובר בלקיחת דגימה מהממצא בבלוטת התריס או מהרקמות הסמוכות, על מנת לנסות לקבל אבחנה ברורה יותר.

      אולטרסאונד צוואר

      בדיקת אולטרסאונד צוואר מסייעת להעריך מחלות וגידולים בבלוטות התריס ויותרת התריס ובודקת את זרימת הדם בעורקי התרדמה הצוואריים. ביחד עם טכנולוגיית דופלר שהוזכרה קודם לכן, ניתן לאבחן את תקינות המבנה של העורקים הצוואריים ואת תקינות זרימת הדם בהם כדי לשלול סיכון לשבץ מוחי. כמו כן, בדיקת אולטרסאונד צוואר נועדה גם לסייע במציאת גושים באזור הצוואר והלסת.

      אולטרסאונד גניקולוגי

      אולטרסאונד גניקולוגי בדומה לאולטרסאונד וגינלי מאפשר הסתכלות על כלל אזור האגן של האישה, כולל הרחם ושלפוחית השתן. הבדיקה לרוב נעשית עם שלפוחית שתן מלאה, שנותנת ניגוד ומעניקה חדות בורה יותר לתמונות המוצגות בבדיקה. הדמיה וגינלית משתמשת בתדר גבוה יותר של הדמיה, מה שנותן רזולוציה טובה יותר של השחלות, הרחם ורירית הרחם, אבל היא מוגבלת רק עד לעומק של החדרת המכשיר, לאיבר המין של האישה.

      אולטרסאונד כתף

      אולטרסאונד כתף היא בדיקה הנדרשת על ידי אורטופד לרוב לבירור כאבי כתף ומגבלות שימוש בכתף שמטופלים חווים ללא הסבר. הבדיקה מאפשרת לקבל תמונה פנימית של הכתף, ומסייעת לקבל אבחון על בעיות במבנה ובתפקוד של המקום. אולטרסאונד כתף יכול להתבצע, בין היתר, כאשר הרופא חושד בקרע בגיד, בקרעים ברצועה או בשריר שבמקום. כמו כן הבדיקה מבוצעת לבירור תהליכים דלקתיים, בירור מצב של כאב עז או כזה שאינו חולף ומאפשרת למצוא גושים או גידולים ברקמה המפרקית הרכה. בנוסף, בדיקת אולטרסאונד כתף מאפשרת לצפות בשינויים סחוסיים ניווניים,בהצטברות נוזלים או בבצקת.

      לקבלת תור לאולטרסאונד מהיום להיום השאירו פרטים

        נא להזין מספר טלפון תקין

        אולטרסאונד רחם

        בדיקת אולטרסאונד רחם נעשית כחלק מברור של מצב אי פריון לבחינת חלל הרחם ובדיקת תקינות החצוצרות. היא אינה כוללת חשיפה לקרינה וגורמת לפחות כאב בהשוואה לבדיקות אחרות. במהלך הבדיקה, הנקראת סונוסלפינגוגרפיה עם קצף, מחדירים חומר קצפי לתוך צוואר הרחם ובעזרת מכשיר האולטרסאונד, עוקבים אחר ההתקדמות של הקצף בחצוצרות. כך, ניתן לאבחן אם החצוצרות פתוחות או שישנה חסימה חצוצרתית או כל בעיה מכנית אחרת.

        אולטרסאונד מפשעות

        בדיקת אולטרסאונד מפשעה היא בדיקת אולטרסאונד אבחנתית המייצרת תמונות בזמן אמת של מבנה המפשעה במטרה לאתר מגוון רחב של בעיות רפואיות.  בקע מפשעתי, קרע בשריר המפשעה, בעיות בקשרי הלימפה, היווצרות גושים ועוד. מטופל יישלח לבדיקה לרוב במידה וישנם כאבים במפשעה שאינם מוסברים ואינם עוברים.

        אולטרסאונד דרכי השתן

        אולטרסאונד דרכי השתן נועד לבצע אבחון של הכליות ודרכי השתן. בבדיקה יבדק גודל הכליה ונראותה- האם היא בצקתית, נפוחה וכו. בנוסף, יבדקו נוכחות של מומים או  אבנים בכליות במידה וישנו כאב חד שלא עובר. בעזרת האולטרסאונד ניתן יהיה לבדוק את תקינות דרכי השתן וזרימת השתן ולשלול חשד לסתימה. בנוסף, אצל גברים ניתן יהיה לבחון את גם הערמונית ולבדוק האם קיימים באזור גידולים.

        אולטרסאונד ברך

        אולטרסאונד ברך היא אחת מבדיקות האולטרסאונד השכיחות והמקובלות ביותר. נהוג לבצע אותה בעקבות תלונות על כאבים ספונטניים או כאלה שהתחילו לאחר תנועה חדה. כמו כן, פציעה או נפילה גם הן מהוות סיבות שכיחות לביצוע הבדיקה. הסיבות העיקריות לביצוע אולטרסאונד ברך כוללות כאב בברך, חשד לדלקת במפרק, קרע בגיד, ברצועה או בשריר, הצטברות נוזלים או בצקת בחלל המפרק, שינויים ניווניים בסחוס המפרקי כתוצאה מדלקת פרקים, גידול או גוש ברקמת המפרק הרכה וציסטה ע”ש בייקר שהיא גידול שפיר נפוץ הנמצא בחלק האחורי של הברך.

        אולטרסאונד פרטי: אז איך זה עובד?

        האופן בו הבדיקה מתבצעת

        בדיקת אולטרסאונד מתבצעת על ידי מריחת ג’ל על האזור הנבדק. לאחר מכן הרופא המטפל יעבור על הג’ל עם מכשיר הנקרא מתמר. במהלך הבדיקה הרופא יעבור על כל האזור הנבדק תוך כדי הסתכלות על המסך. במסך הרופא יוכל לראות את האזור הנבדק ולקבוע האם אכן ישנה בעיה. במהלך הבדיקה ייתכן שהרופא יבקש מהמטופל לשנות כיוונים ותנוחות בכדי לקבל תמונה כוללת של האזור.

        הציוד הרפואי ההכרחי לבדיקה

        על מנת לבצע את בדיקת האולטרסאונד ישנם מספר אלמנטים שחייבים להיות נוכחים. ראשית, יש צורך בכמות קטנה של ג’ל שקוף על בסיס מים. ג’ל זה מסייע להעביר את גלי הקול מאזור הגוף הנבדק הלאה. לאחר מכן יש שימוש במכשיר בדיקה ידני שנקרא מתמר. מכשיר זה משדר גלי קול בתדר שאוזן אנושית אינה מסוגלת לשמוע. המתמר קולט את החזר הקול מהאיברים ומתרגם את התנודות לאותות חשמליים. מחשב מעבד את האותות האלה ומתרגם אותם לתמונות המוצגות על מסך.

        מתי צריך אולטרסאונד?

        • הריון – שימוש באולטרסאונד במהלך ההריון הוא אחד הכלים החשובים ביותר למעקב אחר מצב התינוק. בנוסף, הוא מסייע לוודא שההריון עובר באופן תקין. כמו כן בעזרת האולטרסאונד ניתן לשמוע את פעימות התינוק ולגלות את מין התינוק.
        • אבחון פגיעות פנימיות – כפי שהזכרנו, אחד התפקידים של בדיקת האולטרסאונד היא אבחון של פגיעות פנימיות. סוגי האולטרסאונד השונים מאפשרים מעבר מיטבי על כלל האזורים בגוף שבהם ניתן לסבול מפגיעות פנימיות. במקרים שכאלה פקטור הזמן הוא קריטי ולכן בדיקת אולטרסאונד פרטית היא הפתרון האולטימטיבי.
        • תינוקות – שימוש באולטרסאונד כדי לבדוק תינוקות הוא עניין נפוץ מאוד. בדיקה של מפרק הירך בתינוקות היא דוגמה לחשיבות של בדיקת אולטרסאונד מהירה שתקבע האם התינוק סובל מבעיה שעלולה להוביל למוגבלות בהליכה.
        • נשים – נשים רבות מבצעות בדיקות אולטרסאונד שונות שיכולות להציל חיים. במקרים כמו חשד לסרטן השד, בדיקה של מצב הרחם למטרות כניסה להריון או בדיקה של מצב הרחם והשחלות למציאת גידולים או ציסטות ועוד מקרים רבים נוספים.
        • בדיקת תפקוד תקין של איברים פנימיים – אולטרסאונד מאפשר גם לבדוק את מצבם התקין של איברים שונים בגוף. ככל שמתבגרים, הגוף כבר לא עובד כמו בעבר אך לא תמיד ניתן לשים את האצבע מה בדיוק הבעיה. בדיקת אולטרסאונד לאזורים שונים בגוף יכולה לחשוף איזה איבר כבר אינו מתפקד כרגיל.

        ההכנות לבדיקה

        מכיוון שקיימות בדיקות אולטרסאונד שונות לאזורים שונים בגוף, ההכנות לפני כל סוג בדיקה הן שונות. קיימות בדיקות שניתן להגיע אליהן ללא הכנה מוקדמת. יחד עם זאת, לעיתים בדיקת האולטרסאונד מחייבות צום לפני. במידה ואכן יהיה צורך בצום, הרופא ינחה את המטופל בדיוק איך להתכונן לבדיקה. רצוי להגיע לבדיקה בבגדים נוחים ולהוריד תכשיטים מהאזור הנבדק.

        מהלך הבדיקה

        כפי שהזכרנו, הבדיקה מתבצעת על ידי מריחה של ג’ל על בסיס מים על האזור הנבדק. לאחר מכן בעזרת מכשיר ידני הנקרא מתמר הרופא עובר על האזור הנבדק ומקבל תמונת מצב. במהלך הבדיקה המטופל עשוי להתבקש לנוע בתנוחות שונות בכדי לספק זווית ראייה מקיפה של האזור.

        תוצאות הבדיקה

        רופא רדיולוג יפענח את התוצאות וישלח בתוך כמה ימים דו”ח לרופא המטפל. לכן על המטופל לחזור אל הרופא המטפל כדי לשוחח איתו על התוצאות ועל משמעותן. לעיתים עשוי הרופא הרדיולוג לשוחח עם המטופל מיד לאחר הבדיקה על תוצאותיה. בבדיקת אולטרסאונד פרטית המטופל מקבל את פענוח האולטרסאונד מיד בתום הבדיקה. כלומר, אין צורך להמתין מספר ימים או לקבוע תור נוסף לרופא המשפחה.

        האם קיימים סיכונים בבדיקת האולטרסאונד?

        בדיקת אולטרסאונד פרטית היא בטוחה לחלוטין. הבדיקה מתבצעת באמצעות גלי קול, בשונה מבדיקות אחרות כמו בדיקת ה CT המשתמשת בקרינה. הבדיקה אינה כוללת הרדמה ואינה מלווה בכאבים, לאחר הבדיקה ניתן להמשיך בפעילות היומיומית הרגילה.

        שאלות ותשובות

        האם ניתן לבצע אולטרסאונד ביתי?

        בשנים האחרונות פותחו מכשירי אולטרסאונד ביתיים לנשים בהריון. מכשירים אלו מאפשרים לנשים לבצע אולטרסאונד בעצמן ולשלוח תמונה עם תוצאות הבדיקה אל הרופא. הדבר חוסך הגעה פיזית למרפאה עבור נשים בהיריון, אנשים שנפצעו ועוברים שיקום, אנשים מבוגרים ועוד. כמו כן, קיימות קליניקות פרטיות המציעות שירות עד הבית לביצוע אולטרסאונד ביתי בבדיקות אולטרסאונד שונות.

        מתי יש צורך בג’ל אולטרסאונד?

        ג’ל אולטרסאונד משמש בכלל בדיקות האולטרסאונד השונות. הסיבה – הוא משפר את מוליכות גלי הקול מהאזור הנבדק אל מכשיר הבדיקה הידני. מחירו מתחיל ב-25 ש”ח ועולה בהתאם לכמות הגל הנקנה ולחברת הייצור.

        האם עושים הרדמה בבדיקה?

        הבדיקה מתבצעת ללא הרדמה ואינה כוללת כאבים כלל. לאחר הבדיקה ניתן להמשיך את היום כרגיל.

        לקבלת תור לאולטרסאונד מהיום להיום השאירו פרטים

          נא להזין מספר טלפון תקין

          התמונה שהעלית גדולה מדי
          חיפוש רופאים
          נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
          נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
          הודעה נשלחה בהצלחה
          פנייתך נשלחה בהצלחה