חיפוש
הסרת גידולים בעור

לרוב, הביטוי “פגמים בעור” מעלה בעיקר אסוציאציות להשפעות הזמן. שינויים אסתטיים כמו קמטים או שינויים בגוון ואחידות העור הם נפוצים ומהווים חלק מהחיים. לעתים, אמנם, עשויים להופיע נגעים בלתי שגרתיים ומעבר להשלכות האסתטיות שלהם, הם עשויים לעורר לא מעט חשש מוצדק. בעוד שרוב הגידולים שעשויים להופיע בעור הינם שפירים, לעתים הם עשויים להיות המבשרים הראשונים להליך ממאיר שעשוי להוות סכנת חיים וחשוב שנפנה לייעוץ ואבחון בהקדם האפשרי על ידי רופא עור מומחה. גם אם נשללה הסכנה לתהליך ממאיר וכבר נשמנו לרווחה, שווה לדעת שעומד לרשותך טווח רחב של טיפולים אסתטיים יעילים שיוכלו לאפשר לך להחזיר לעור את המראה המוכר והאהוב.

איך נדע לזהות באילו גידולים מדובר? אילו טיפולים מתאימים לאילו סוגי נגעים? עד כמה הטיפולים יעילים? “היועצת” בדקה, חקרה, ניסתה וחזרה עם שלל נקודות ששווה לקחת בחשבון כשאורח זר ובלתי מוכר מופיע לנו על הפנים וכיצד נתמודד עם הפן האסתטי לאחר שהובהר לנו שיצאנו מכלל סכנה.

אילו גידולים שפירים עשויים להופיע?

מדובר בתופעה רחבה מאוד שעשויה להשפיע על רובנו בשלב כזה או אחר. הסיבה לשכיחות הגבוהה של התופעה נובעת מהעובדה שישנו מגוון רחב מאוד של גידולים ונגעים שעשויים להופיע על העור. לכן, האבחון המתאים הוא קריטי להצלחת הטיפול. אלו כמה מהגידולים השפירים הנפוצים ביותר:

  • כתמי שמש (לנטיגו) – כתמים כהים בעלי גבולות מובחנים. מופיעים בעיקר עקב חשיפה מופרזת לאור שמש ישיר באזורים חשופים כמו המחשוף, מפרקי הידיים, הזרועות וכמובן – הפנים.
  • סרחי עור (תבלולים) – אותן “פלולות? מפורסמות הן למעשה שרוולי עור זעירים ורכים הצצים לרוב באזורי הקפלים של העור כמו קימורי הפה והעין או בתי השחי וככל הנראה נגרמים כתוצאה מחיכוך וגירוי.
  • קסנטלזמה – הקזנטלזמה היא למעשה משקע עודפי כולסטרול המצטבר סביב אזור העיניים. מדובר בנגע צהבהב בולט המתפשט באזור העפעפיים ומהווה לרוב מפגע אסתטי משמעותי. על אף שהקסנטלזמה עצמה אינה מהווה סיכון בריאותי, היא מהווה נורת אזהרה משמעותית על עודך כולסטרול חמור שיש לתת עליו את הדעת.
  • היפרפלזיה סבצאית – נגעים אלו הינם בגוון צהבהב וצורה שטוחה ונובעים מגידול יתר של בלוטות החלב בפנים.
  • קרטוזה סבוראית – נגעים דמויי יבלת צבע חום או שחור ובעלות מרקם שמנוני ומחוספס. צורתן וצבען החריגים עשויים להעלות חשש לנגע ממאיר, אך הן שפירות לחלוטין. לרוב מופיעים על פני החזה והגב.
  • אנגיומה או אנגיומות דובדבן – גידול שפיר בצבע אדום ובוהק הנובע מהבלטה והתרחבות של כלי דם בפנים. אנגיומת דובדבן באה לידי ביטוי בבליטות עגולות קטנות ואדמדמות המזכירות בצורתן דובדבנים קטנים.
  • סירינגומה – שלל בליטות זעירות וכהות המופיעות לרוב באזור נרחב של הפנים. נובעות מבלוטות הזיעה.
  • מיליום – גידול קרטין צהבהב וזעיר. מגיע לרוב בקבוצות באזור העיניים ושיפולי הפה.
  • יבלות ויראליות – וירוס הפפילומה עשוי לגרום ליבלות באזור כפות הידיים, הרגליים וגם באזור הפנים
  • קונדילומה – מופע אסתטי של מחלת מין הנגרמת גם היא מוירוס הפפילומה. גם אלו למעשה יבלות ויראליות המופיעות על אברי המין ועשויות להופיע אצל גברים ונשים כאחד.
  • שומה אינטרדרמאלית – או בשמה הפחות מפוצץ, נקודת חן. בליטה או הרמה בעור בגוון כהה המופיעה לרוב באזור הפנים.

טיפ היועצת

כפי שראינו, על אף שמדובר בגידולים שפירים שאינם מהווים סיכון בריאותי ברור ומידי, הם עשויים להעיד על מצבים בריאותיים בעייתיים שעשויים להידרדר במהרה. לכן, חשוב שנקשיב לפעמוני האזהרה שהגוף שלנו מפעיל ונפנה בהקדם לגורם מקצועי. רופא עור מנוסה ומיומן יידע לזהות בדיוק באילו נגעים מדובר. הזיהוי המהיר והמדויק יאפשר שלושה יתרונות בולטים:

לאתר מצבים בריאותיים אפשריים הגורמים לנגע להופיע כמו עודף שומנים בדם, מחלות מין או אורח חיים שאינו בריא הדורש התייחסות מיוחדת.

לשלול אפשרות לנגע ממאיר בהקדם האפשרי. ככל שמדובר, חלילה, בנגע ממאיר, זיהוי מוקדם יכול לעשות את כל ההבדל בין טיפול מהיר ויעיל ובין סיבוכים מסוכנים.

להתאים את הטיפול המדויק ביותר לסוג הנגע כדי להבטיח שיוסר היטב ולא יחזור עוד.

אילו סוגי טיפולים קיימים?

כאמור, טיפולים שונים יתאימו לסוגי הגידולים השונים. אלו כמה מהטיפולים הנפוצים והיעילים ביותר והגידולים שמגיבים לטיפולים השונים בצורה הטובה ביותר.

הסרה בגילוח

שיטת הסרה זו, כשמה כן היא, כוללת גילוח או גירוד של הנגע באמצעות אזמל מנתחים. גילוח מתאים להסרת נקודות חן (שומה אינטראדרמלית) וקרטוזות סבוראיות.

כריתה כירורגית

הסרת גידולים עמוקים וגדולים כמו יבלות ויראליות או סרחי עור. הכריתה תכלול הסרה מלאה של הנגע עם שולי רקמה בריאה על מנת להבטיח כי הנגע כולו הוסר וכולל תפרים לאחר מכן. ככל שמדובר בנגע בעל מקור ויראלי או המהווה סכנה להתפתחות גידול ממאיר, ההסרה המלאה היא קריטית.

לייזר CO2

נחשב לאחד התהליכים הפופולריים והיעילים ביותר. יעיל להסרת רוב הנגעים בעור – מקרטזות סבוראיות ונקודות חן ועד סרחי עור, כתמי שמש וקסנטלזמות. על ידי צריבת העור בלייזר עוצמתי, ניתן להגיע לתוצאות מדויקות ללא תפרים ועם החלמה מהירה וקלה מאי פעם.

צריבה במחט חשמלית

השמדת הגידול במתח חשמלי. המחט הדקיקה מאפשרת לבצע טיפול מדויק ולפגוע אך ורק ברקמות הדורשות טיפול במינימום כאב ואידיאלי לרקמות רגישות. לכן, הוא מתאים לסרחי עור בשיפולי העיניים, למשל ולאנגיומות לסוגיהן.

צריבה בחנקן נוזלי

השימוש בגז חנקן דחוס בצורת נוזל משמש למגוון יישומים בתעשייה להקפאה מהירה כמו תעשיית עיבוד החומרים ואפילו במטבחי עילית. בנוסף, יש לו מגוון יישומים רפואיים. על ידי הקפאת הגידול בחנקן נוזלי, ניתן לפרק ולגרד אותו מפני העור. השיטה יעילה להסרת יבלות ויראליות וקרטוזות סבוראיות.

טיפ היועצת

לפחות, ככל שמדובר בטיפול רחב היקף. כמובן שאם אנו רוצים להוריד פלולה קטנה, יבלת או נקודת חן אחת, צריבה בחנקן תוכל לסגור את כל הסיפור במהירות. עם זאת, כשמדובר בנגעים המתפרשים על שטח רחב, לייזר יכול להציע לנו לא מעט ערך מוסף.

אפקט החימום של הלייזר מעודד ייצור קולגן ואלסטין ומזרז את תהליך התחדשות העור, החלמת הפצעים ומיצוק רקמת עור חדשה ובריאה.

הדיוק והיעילות הם מהגבוהים ביותר בשיטה הזו.

טיפול בלייזר מאפשר ניקוז לימפתי יעיל ומוריד את הסבירות לנפיחויות ודלקות.

אם יש לנו את התקציב ומדובר בתופעה רחבה, זוהי השקעה שתחזיר את עצמה לאורך השנים.

ההכנה לטיפול

כאמור, בשלב הראשוני ביותר חשוב שנשלול כי מדובר בנגעים אחרים או כי מדובר בתהליך ממאיר, חס וחלילה. חשוב שנברר כי אנחנו פונים לרופא עור המתמחה באבחונים מסוג זה ואם יש כל ספק, לפנות לחוות דעת שנייה.

לקראת הטיפול, חשוב שנשמור על העור מוגן מפני מתח וגירויים. לכן, מומלץ להימנע בשבועיים שלפני הטיפול מטיפולי פילינג, הסרת שיער בשעווה, שיזוף אינטנסיבי או טיפולי הזרקה כמו חומצה היאלורונית או מזותרפיה. בנוסף, מומלץ להימנע משימוש בדיאודורנט, איפור או בשמים על האזור במשך היממה הקודמת לטיפול.

כיצד מתבצע הטיפול?

כל אחד מהטיפולים שנבחר בהם הוא מהיר ומאפשר חזרה לשגרה בו ביום. כולם יתבצעו בהרדמה מקומית או אלחוש בלבד.

  • הכריתה מבוצעת באמצעות אזמל ודורשת תפירה לאחר מכן והינה הטיפול האינטנסיבי והפולשני ביותר.
  • הגילוח מתבצע באמצעות אזמל ואורך מספר דקות בלבד.
  • הטיפול במחט חשמלית ובלייזר כולל שימוש במשחת אלחוש וביצוע טיפול נקודתי ישירות על הנגע.
  • הטיפול בחנקן נוזלי נעשה על ידי מריחת החומר וגירוד הנגע.

החלמה והתאוששות

בימים הראשונים לאחר הטיפול, סביר להניח שנחווה גירוי, תחושת צריבה וכאב נקודתי. עם זאת, מעבר לכך לא אמורות להיחוות תופעות נוספות. במקרה של כריתה עם תפרים או גילוח, הגלדת הפצע עשויה להכאיב ואנו עשויים לחוות נפיחות, אך תוך כשבוע תהליך ההחלמה אמור כבר להגיע לשיאו וברוב המקרים, לא תישאר צלקת נראית לעין. מומלץ להימנע מהרטבת האזור המטופל ביממה שלאחר הטיפול. לרוב, ייעשה שימוש בתפרים נמסים ולא יהיה צורך להגיע למרפאה. במקרים מסוימים, אמנם, נצטרך להגיע לאחר מספר ימים לקליניקה לביקורת ולהסרת התפרים.

טיפ היועצת

הטיפול משאיר אחריו רקמה צלקתית רגישה. כדי לאפשר לה את התנאים הטובים ביותר להחלמה ושמירה על נראות טובה, מומלץ להימנע משיזוף האזור למשך 18 החודשים שלאחר הטיפול. אם הים קורא לך וקשה לעמוד בטיפול, תמיד אפשר לכסות את האזור בתחבושת.

תופעות לוואי וסיכונים

לרוב, כאמור, התהליך עובר די חלק ומעבר לרקמת צלקת וכאבים שלרוב נעלמים לאחר מספר שבועות, לא אמורות להיות תופעות לוואי יוצאות דופן. עם זאת, במקרים נדירים קיימים מספר סיכונים:

  • דימומים וזיהומים – אם הדימום אינו נפסק או אם קיימת נפיחות ומוגלה, חשוב לפנות במהרה לקליניקה. הטיפול ייעשה לרוב על ידי טיפול אנטיביוטי וחבישת לחץ.
  • צלקות וקלואידים – לעתים נדירות, האזור מצטלק ונשארים אזורים מואדמים ובולטים. במקרים נדירים אפילו יותר, הצלקת מתפשטת אל אזורים בריאים ומתנהגת כגידול, תופעה זו נקראת “קלואיד”. מאחר ומדובר בנגע עור בפני עצמו, נזדקק לטיפול נוסף לטשטוש הצלקות והקלואידים.

עד כמה התוצאות מחזיקות מעמד?

ברוב המכריע של המקרים, אין צורך בטיפולים נוספים ולאחר הטיפול נוכל לישון טוב יותר בלילה בידיעה שהסרנו את1 הנגע המציק ושללנו כל אפשרות כי מדובר במצב בריאותי מורכב או מסוכן יותר. חשוב לזכור אמנם, כפי שציינתי בהתחלה, שהתוצאה הנראית לעין משמשת לא פעם כפעמון אזהרה. כדי להבטיח שהנגעים לא יחזרו וכדי שנשמור את האצבע על הדופק, חשוב שנספק מענה גם למקור הבעיה. אורח חיים בריא הכולל תזונה מאוזנת, טכניקות להפגת מתחים והתנהלות נבונה מול השמש הישראלית יאפשרו לנו למזער את הסיכויים לנגעים ולנהל את החיים בראש שקט.

כמה עולה להסיר גידולים בעור?

מחירי הטיפולים הם נרחבים מאוד ונעים מטיפול בחינם ועד לאלפי שקלים לכל טיפול. המחיר תלוי במידה רבה במומחים שנבחר לעבוד איתם והמענה הטיפולי הנדרש לסוג הגידול שלנו. צריבה בחנקן נוזלי נוכל לבצע דרך רופא עור של קופת חולים ללא כל עלות, למשל, אך מדובר ביישום שאנו מתאים לכל סוגי הגידולים. כריתות וגילוחים יעלו בקליניקות מתמחות מספר מאות שקלים וטיפול בלייזר יכול להגיע עד 5,000 ₪, בהתאם לצרכים ומספר הטיפולים הנדרש.

התמונה שהעלית גדולה מדי
חיפוש רופאים
נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
הודעה נשלחה בהצלחה
פנייתך נשלחה בהצלחה