חיפוש
טיפול בכוויות

אם לא העברת את רוב החיים בחדר נעול בראש מגדל, או בתא עטוף בצמר גפן, סביר להניח שכבר חווית פציעה אחת או שתיים בחייך. ככה זה, פציעות הן חלק מהחיים. בין אם מדובר בחתך קל ממספריים או מסכין מטבח, או בפציעות חמורות יותר, רוב בני האדם אוספים עם השנים צלקות שמספרות סיפור על רגע אחד של חוסר תשומת לב או פשוט מזל רע. מכל הפציעות שנחווה במהלך חיינו, אין ספק שכוויות דורשות את הטיפול הזהיר והמוקפד ביותר כדי למזער נזקים. פניה בזמן לטיפול בכוויות תאפשר לנו למנוע הצטלקויות וזיהומים ולהבטיח החלמה מיטבית.

לייעוץ עם רופא מומלץ לטיפול בכוויות השאירו פרטים

    נא להזין מספר טלפון תקין

    מכוויות פשוטות ושטחיות ועד לכוויות עמוקות וחמורות שמסבות נזק לרקמות, טווח הטיפולים הוא רחב מאוד. לאורך כל דרגות החומרה, קיים מענה רפואי מתקדם שמספק טיפול בכוויות ללא צלקות וסיבוכים ושחזור אופטימלי של מראה העור.

    מתי נדרש טיפול בכוויות?

    הסיכונים לכוויה נמצאים ממש בכל מקום – מחשיפה לחום קיצוני ועד לכימיקלים. בין אם נגענו במחבת לוהטת במטבח, נרדמנו בזמן השיזוף או אם עברנו טיפול בלייזר שלא עלה יפה, העיקרון הוא זהה. כוויות גורמות למות תאי העור. צלקות קלות יגרמו לעור להאדים ואילו חמורות יותר יגרמו לו להלבין ולהיעשות לח ורפוי. הפגיעה גורמת לעור לייצר קולגן כדי להתחיל לתקן את עצמו. התיקון, אמנם, אף פעם לא מושלם. באזור המתוקן נוצר לרוב חלק מעובה של עור עשיר בקולגן, או בשפה עממית יותר – צלקת. החדשות הטובות הן שעם טיפול נכון, ניתן להימנע מהצטלקויות של העור.

    לייעוץ עם רופא מומלץ לטיפול בכוויות השאירו פרטים

      נא להזין מספר טלפון תקין

      דרגות החומרה

      באפיקי טיפול בכוויות, אנו מתייחסים למספר דרגות חומרה:

      • כוויה דרגה 1 – הפגיעה השטחית ביותר. ברוב המקרים, תשפיע רק על שכבת האפידרמיס, השכבה החיצונית ביותר של העור. מתאפיינת באדמומיות ונפיחות קלה. ברוב המקרים, כשנדרש טיפול בכוויות לייזר או טיפול בכוויות שמש, יהיה מדובר בכוויה דרגה 1. עם טיפול ביתי נכון, נוכל להבטיח החלמה פשוטה וללא צלקות.
      • כוויה דרגה 2 – פוגעת בשכבות עמוקות יותר של העור ומתאפיינת בהלבנת העור והופעת שלפוחיות. טיפול בכוויות דרגה 2 כבר ידרוש ברוב המקרים סיוע של איש רפואה כדי להבטיח טיפול בכוויות ללא צלקות ולמזעור הנזקים. הפניה לרופא מומחה נעשית קריטית כשנדרש טיפול בכוויות בפנים.
      • כוויה דרגה 3 – כוויה על שטח נרחב של העור או פגיעה בשכבות עמוקות של העור ושל רקמות אחרות כמו שריר, רקמות חיבור ואפילו עצם. במקרים כמו אלו, נזדקק לטיפול רפואי אינטנסיבי.

      ברוב המקרים, דרגת החומרה היא הגורם העיקרי שיקבע את אופן הטיפול, ללא קשר לגורם הכוויה. כך שבין אם מדובר בכוויה כימית, עקב התחשמלות או אפילו אם נדרש בכלל טיפול בכוויות קור, דרגת החומרה היא שתקבע בעיקר את אופן הטיפול.

      אילו שיטות קיימות לטיפול בכוויות ללא צלקות?

      טיפול בכוויות שמש ודרגה 1

      כוויות דרגה 1 הן שכיחות מאוד והנפוצה ביותר שבהם היא כוויית שמש. בימי הקיץ, מספיק יום אחד שנצא ללא כובע או מקדם הגנה כדי לחזור עם עור אדמומי ורגיש. מדובר בכוויה לכל דבר. ברוב המקרים, ניקיון וטיפול ביתי פשוט יספיקו. זהו האפיק המרכזי לטיפול בכוויות לייזר לאחר טיפולים אסתטיים, לטיפול בכוויות שמש או מכוויות קלות עקב חשיפה לחום או לקור.

      טיפול בכוויות דרגה 2

      כוויות דרגה 2 ייגרמו לרוב מחשיפה ממושכת לחום קיצוני, כמו אש גלויה, התחשמלות, חשיפה לחומר כימי ולעתים אפילו מקור קיצוני לאורך זמן. לרוב, טיפול בכוויות דרגה 2 יכלול חבישה, משחות ייעודיות ומעקב רופא.

      טיפול בכוויות דרגה 3

      מכיוון שמדובר בנזקים חמורים ורחבי היקף, ייתכן מאוד שטיפול רפואי קונבנציונאלי, כמו שנהוג במסגרת טיפול בכוויות דרגה 2 לא יספיק כאן ועשויות להידרש השתלות עור וניתוחים פלסטיים מורכבים יותר. חשוב שנזכור שאם נזדקק לטיפול בכוויות בפנים בדרגות החומרה הללו, יידרש ברוב המקרים טיפול רפואי אינטנסיבי יותר. הכוויות באזור הפנים יכולות להסב נזק למערכות הנשימה, הראייה ואזורים רגישים וחיוניים רבים אחרים באזור ולכן, חשוב לקבל סיוע רפואי מקיף.

      טיפ היועצת

      לפני שניגש לתהליכי הטיפול השוטפים ונלמד בדיוק מה עושים בכל תרחיש, חשוב לי מאוד להתעכב על היבט חשוב נוסף – מה לא עושים עם כוויות. קיים שלל עשיר של תרופות סבתא, מיתוסים ו”שיטות” עממיות לטיפול בכוויות ולא מעט מהם, מסבים יותר נזק ותועלת.

      המזווה הוא לא ארון תרופות – קיימים מוצרי מזון רבים שנחשבים כיעילים לטיפול בכוויות דרגה 2 או 1. יש שמציעים, למשל, למרוח על האזור ביצה או לבן. אחרים מציעים להציף את הכוויה בשמן. חשוב להבהיר – לא רק שהשימוש בשיטות האלו לא יסייע לטיפול בכוויה, הוא  עלול לגרום לזיהום או לכוויה חמורה יותר. וכך, ולהקשות על הצוות הרפואי לייעד לה טיפול מתאים.

      לא לשים קרח – שטיפת הכוויה במים קרים יכולה להקל על תחושת הצריבה ולסייע במניעת נפיחויות. לכן, שטיפה במים היא רצויה ומומלצת. קרח, לעומת זאת, עלול להסב נזק לרקמות ולגרום לאובדן חום גוף מהיר וקיצוני ולכן מומלץ להימנע ממנו.

      לא להסיר בגדים – ייתכן מאוד שהבגד נדבק לעור באזור הכוויה. הסרת הבגד עלולה לגרום לפציעה. לכן, עדיף לתת לאיש מקצוע לטפל במקרה כזה.

      לא לנסות לחבוש בעצמך – העור הפגוע רגיש ולח מאוד. אם נניח עליו תחבושות או נדביק עליו פלסטר, סביר מאוד להניח שהם יידבקו לפצע והדבר עלול לפגוע משמעותית בהחלמה ויגרום לכאבים איומים. אם מדובר בכוויה חמורה, חשוב לפנות לרופא שיבצע חבישה בחומרים שאינם נדבקים כמו תחבושות סיליקון. בכל מקרה, אסור בשום אופן לחבוש בפד גזה.

      כיצד מתבצע טיפול בכוויות?

      כאמור, אופן הטיפול בנזקי כוויה משתנה על פי דרגת החומרה. נתייחס לטיפול בכל אחת מהדרגות בנפרד.

      אופן הטיפול בכוויות שמש ודרגה 1

      ברוב המקרים ככולם, כוויות קלות יחלימו מעצמן תוך כשבוע. כדי למזער נזקים ולהקל על הכאב, מומלץ להקפיד על מספר צעדים:

      • שימוש בחומרי חיטוי – כדי למנוע זיהום וסיבוכים, מומלץ להשתמש בתכשירים אנטיספטיים כמו סביעור או ויטה מרפן. הם ישמרו על האזור נקי ויקלו על הכאב.
      • שימוש באלוורה – תכשירים המכילים אלוורה יקלו על תחושת הצריבה ויסייעו לעור להשתקם.
      • הגנה על האזור – חשוב להבטיח שהאזור יכוסה היטב ולא ייחשף לאור השמש ולהשתמש במקדם הגנה. כשמדובר בטיפול בכוויות לייזר או שמש הרגישות לשמש יכולה להיות גבוהה במיוחד.

      אופן הטיפול בכוויות דרגה 2

      גם בכוויות דרגה 2, אין סכנה רפואית ממשית וסביר להניח שהכוויה עצמה תחלים תוך מספר שבועות. הסיכון המשמעותי ביותר, הוא שהיא תשאיר אחריה צלקת. כשמדובר בטיפול בכוויות בפנים והצוואר, כמובן שנרצה לעשות כל מה שניתן כדי למנוע הצטלקות. לכן, כדי להבטיח לעצמנו טיפול בכוויות ללא צלקות כשמדובר בפציעה חמורה יחסית, חשוב לפנות לטיפול. הרופא יעשה שימוש במשחות אנטיספטיות ייעודיות המסייעות לשיקום העור, כמו סילברול, למשל. בנוסף, ייחבש האזור בתחבושות סטריליות לכוויות שאינן נדבקות וספוגות בחומר טיפולי. ככל שנשמור על האזור חבוש ונקי ונדאג למנוחה רבה, כך הסיכוי שנחלים ללא צלקות גובר.

      אופן הטיפול בכוויות דרגה 3

      כאשר קיים נזק משמעותי לרקמות, סביר מאוד להניח שההחלמה תהיה ארוכה ומורכבת. היא עשויה לקחת חודשים ולעתים אף שנים. לאחר ההחלמה מהכוויה עצמה, יהיה עלינו לפנות לפלסטיקאי מומחה כדי לבחון אפשרות להשתלות עור לכיסוי רקמת הצלקת.

      לאורך תקופת ההחלמה, תידרש חבישת לחץ אינטנסיבית באזור. תחבושת הלחץ היא למעשה מעין בגד מיוחד המותאם במיוחד לאזור הפגוע. התחבושת מפעילה לחץ קבוע ומונעת הצטלקויות.

      לאחר מכן, ניתן לפנות לרופא המתמחה בהשתלות עור שיעריך את המצב וימליץ על תהליך הטיפול המתאים. לאחר ביצוע בדיקות דם, צילומי חזה ובחינת ההיסטוריה הרפואית, יוכל הרופא להראות לך ברור המקרים תמונות של טיפול בכוויות לפני אחרי כדי שיהיה באפשרותך להעריך את התוצאות.

      הניתוח נעשה לעתים בהרדמה מקומית, ככל שמדובר באזור קטן ומצומצם, אך ברוב המקרים מומלץ לעשות אותו בהרדמה מלאה. הרופא יתחיל לבצע תהליך הטריה באזור הכוויה. כלומר, ניקוי האזור וחשיפת רקמה בריאה. לאחר מכן, יוסר עור להשתלה מאזור אחר בגוף, לרוב מצדי או שיפולי הבטן, או מאחורי האוזן. העור הבריא ייתפר לאזור ההשתלה וייחבש היטב.

      לאורך תקופת ההחלמה כולה, ייפתחו החבישות מדי יום כדי לבחון את קליטת העור החדש. לאחר כשבוע, יוסרו התפרים. ההחלמה כולה תימשך מספר שבועות ובמהלכם, מומלץ להימנע מכל פעילות גופנית שתסב מתח או חום לאזור כמו התכופפות, עבודות בית, ריצה, או פעילויות ספורט.

      לייעוץ עם רופא מומלץ לטיפול בכוויות השאירו פרטים

        נא להזין מספר טלפון תקין

        טיפ היועצת

        גם אחרי קליטת השתל בהצלחה, חשוב שנזכור שהאזור עבר טראומה משמעותית ונמצא במצב רגיש מאוד. מומלץ להמשיך ולדאוג לאזור המטופל בשנה שלאחר הניתוח על ידי מריחת מקדם הגנה מס’ 60 לפחות. בנוסף, יש לפנות לקופת החולים כדי לקבל פיזיותרפיה שתעזור לשמור על האזור גמיש וחיוני, למניעת סיבוכים, עור רפוי והצטלקויות.

        האם קיימות לטיפול בכוויות תופעות לוואי?

        מעבר לתחושת הצריבה במהלך הטיפול בכוויה, הטיפולים הקונבנציונאליים לרוב אינם כוללים תופעות לוואי. לאחר ניתוחים להשתלת עור, עשויים להופיע עקצוצים ותחושת נימול באזור. מדובר בתופעה שגרתית בשבועות הראשונים ולרוב היא תחלוף מעצמה. בכל מקרה בו קיימת עלייה בחום הגוף, החמרה בכאב או הפרשת מוגלה מהאזור המטופל, יש לפנות בדחיפות למיון לקבלת טיפול בזיהום.

        תוך כמה זמן נוכל להעריך את תוצאות הטיפול?

        כוויות קלות ובינוניות יירפאו תוך מספר שבועות ונוכל להעריך האם הצלחנו להימנע מהצטלקות. השתלת עור דורשת החלמה ארוכה וייתכן שייקחו חודשים עד שנוכל להעריך את תוצאות הניתוח. בכל מקרה, סביר מאוד להניח שההבדל יהיה עצום ויאפשר לנו להשתקם ביעילות מהפציעה הקשה.

        שאלות נפוצות

        כמה עולה טיפול בכוויות?

        הכיסוי הבסיסי של קופת החולים מאפשר לעבור את כלל הטיפולים בכל חומרות הכוויה, כולל השתלות עור, במסגרת סל הבריאות. חשוב שנזכור, אמנם, שבמסגרת הבריאות הציבורית נוכל לעבור את הטיפול אך ורק בבתי חולים ציבוריים. במסגרת הביטוח המשלים, נוכל לבחור במגוון קליניקות פרטיות ורופאים מומחים שאינם במערכת הציבורית וכמובן שעם הביטוח הפרטי, האפשרויות לרוב מגוונות יותר.

        האם קיים טיפול בכוויות ללא צלקות?

        הטיפול הטוב ביותר בצלקות כוויה, הוא מניעה. ככל שנשמור על האזור חבוש היטב בחומר שאינו נדבק ונשמור על האזור סטרילי וללא תנועות מיותרות, יגברו הסיכויים למנוע צלקת.

        היכן ניתן לעבור השתלות עור?

        בבתי החולים הציבוריים או בקליניקות פרטיות, על פי ההעדפות, היכולות הכלכליות והכיסוי הביטוחי שלנו.

        נכוויתי? מה עלי לעשות?

        יש לשטוף היטב את האזור, למרוח חומר אנטיספטי וככל שמדובר בכוויה רצינית, לפנות לטיפול רפואי. אין לחבוש בעצמך, להניח קרח או למרוח תרופות סבתא כמו ביצה או שמן על הכוויה.

        מה הסיכון הגדול ביותר בכוויה?

        העור חשוף ורגיש והסיכון לזיהום הוא משמעותי. לכן, חשוב לחטא היטב את האזור בחומרים מתאימים ולקבל טיפול מתאים.

        רופאים מומלצים לטיפול בכוויות

        הרופאים המוצעים להליך זה נבחרו בקפדנות על פי סטנדרטים גבוהים המאפשרים לך לסמוך על הרופא.

        רופא  מומלץ לטיפול בכוויות הרמוניה - שערי צדק ירושלים
        מנתח פלסטי, ניתוחים פלסטיים, טיפולים אסתטיים
        ביה"ח שערי צדק, ירושלים
        1 לפרטים
        לכל הרופאים
        התמונה שהעלית גדולה מדי
        חיפוש רופאים
        נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
        נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
        הודעה נשלחה בהצלחה
        פנייתך נשלחה בהצלחה